Zavolejte nám (Po 9-17, Út 8-16, St 10-18, Čt-Pá 7-15)

Vítěz soutěže: Dva ovčáci na jeden plot

Následující text je autorským textem našich zákazníků.

V květnu 2017 jsme si s manželkou nechali postavit na našem pozemku nový plot. Každý, kdo tuto stavbu zrealizoval, ví, že to není žádná levná záležitost. Jaké bylo naše překvapení, že kolemjdoucí psi a naši dva němečtí ovčáci se k novému plotu nechovají vstřícně. Běhali společně kolem plotu a podařilo se jim plot poškodit. Místo pravidelných kosočtverců měly oka plotu tvar - netvar.                                                                                                                                   

                              

Po zhodnocení nastalé situace, jsme na internetu našli výrobek – Reedog, elektronický ohradník pro psy. Ze všech firem nabízejících stejné nebo podobné výrobky na trhu, jsme se obrátili na pracovníky Elektro-Obojky.cz, kteří nám poradili a pomohli vybrat vhodný výrobek. Objednali jsme si soupravu vysílače a obojku, a protože psi jsou dva, přiobjednali jsme si jeden obojek navíc. Pracovníci nám ve všech našich požadavcích vyhověli.

S tímto výrobkem jsme velmi spokojeni. Méně spokojeni s výrobkem byli ale naši dva psi. Byli zvyklí, že si mohou kolem plotu dělat v podstatě, co chtějí. To bylo radosti a štěkání, když na druhé straně plotu běhali zároveň s nimi psi stejného ražení, jako oni dva. Věděli jsme, že s použitím elektronického obojku jim pokazíme tuto radost, ale v zájmu klidu a pohody v rodině jsme k tomuto kroku museli přistoupit. Pomalu jsme je seznamovali s obojkem tak, aby si zvykli na signál, který je upozorňuje na povolenou vzdálenost k plotu. Je vynikající, že když naši psi neběhají kolem plotu s cizími psy, tak i cizí psi odběhnou od plotu a klid v rodině je zachráněn. 

Aby nebyli ochuzeni  o radost z pohybu, chodíme s nimi na  delší procházky. Samozřejmě bez obojku.

Antonín a Eliška Blažejovi