Pozor! Na Velikonoční pondělí tu nebudeme. Těšíme se na Vás v úterý. 🥳
Zavolejte nám (Po 9-17, Út 8-16, St 10-18, Čt-Pá 7-15)

Běháte se psem? Vyzkoušejte hands-free vodítko Lishinu!

Proč byste si měli na běhání se svým psem brát klasické vodítko, které se vám motá pod nohy a špatně se ovládá? Na volno nemůžete se psem běhat všude, jsou situace a místa, kde potřebujete mít psa pod kontrolou. Ve 21. století můžete místo koženého řemínku použít hand-free vodítko pro psy. Uvolní vám ruce a vám i vašemu psu dá svobodu. Jak funguje?

 

Přes zimu jste možná běhání nebrali zas tak vážně, ale až se ještě víc oteplí a slunce se rozehřeje, jaro vás nenechá sedět doma. Je skvělé, že na své výběhy berete i svého čtyřnohého parťáka. Běh totiž svědčí i jemu.

 

Proč běhat se psem?

Běh zlepšuje fyzickou i psychickou kondici. A to vaší i vašeho psa. Jen málokoho baví běhat samotného, a pokud se váš kamarád pořád vymlouvá, že nemůže, věřte, že váš pes vás nikdy ve štychu nenechá, poběží s radostí a bude vás povzbuzovat. Všimli jste si někdy, že se psi při běhu jakoby usmívají? Je to nakažlivé.

Pejskové jsou přirození běžci. Pamatujte ale na to, že i u nich se kondice bude proměňovat, a to nejen věkem, ale i s ohledem na aktuální zdravotní stav, hmotnost nebo počasí. Proto vnímejte nejen sebe, ale i svého psího partnera, jak se zrovna v ten který den cítí. Pokud jste oba v kondici a vrátíte se z běhu osvěženi a příjemně unaveni, budete spokojení. Navíc dobře vyběhaného psa přejdou roupy a bude rád odpočívat.

 

 

Zásady běhání se psem

  • Nakládejte si postupně. Pokud váš pes zatím neběhal, začněte s kratší vzdáleností. Střídejte chůzi a běh. Postupně si můžete přidávat.
  • Buďte ohleduplní, k sobě, ke svému psu, k okolí. Pes by vám měl ideálně běžet u nohy, neodbíhat a neskákat na kolemjdoucí. Využijte proto hands-free vodítko pro psa.
  • Před vyběhnutím psa nekrmte a krátce ho vyvenčete (je to podobné jako u lidí, s plným žaludkem a močovým měchýřem se běhá obtížně).
  • Pozor na vedro, v létě vybíhejte buď brzy ráno, nebo na večer.
  • Vyberte si měkčí teren v přírodě, spíš než městský chodník. Vhodný je les, louka nebo alespoň park.
  • Dodržujte pitný režim. Berete si vodu sobě? Pamatujte i na svého psího kamaráda a pořiďte mu třeba skládací misku, kterou snadno schováte do kapsy.
  • Chvalte. Svého psa i sebe. Za každý povedený výběh ho odměňte pamlskem.
  • Nezapomeňte na správnou sportovní výživu pro psy.

 

Hands free vodítko pro psa oceníte nejen při běhu

Jsou místa nebo prostory, kde je lepší mít i slušně vychovaného psa pod kontrolou, tedy na vodítku. Některá místa (například veřejné parky) přímo zakazují volné pobíhání psů. Nicméně klasické vodítko se při běhu motá pod nohy, musíte si ho zkracovat a sledovat psa, je nepříjemné a omezuje vás i vašeho psa a okrádá vás tak o radost z volného pohybu.

Ve 21. století ale pejskařům pomáhají moderní technologie a mezi ně rozhodně patří Lishinu Original Hands-Free vodítko pro psy. Jedná se o první inteligentní hands free vodítko pro psy na světě, které vám uvolní ruce, takže si užijete radost ze sportování, běhu nebo jiné společné aktivity.

 

 

Jak hands free vodítko funguje?

Vodítko obsluhujete velmi jednoduše. Máte ho na zápěstí a rukama můžete volně pohybovat (což je právě při běhu žádoucí). Vodítko se odvíjí a navíjí a váš pes běží spokojeně vedle vás, zatímco vy ho můžete v případě potřeby volně kontrolovat.

Toto hands free vodítko pro psy je založené na patentovaném řešení. Ačkoli jeho základ tvoří dobře známé samonavíjecí vodítko, technologie jde ještě dál. Lishinu se liší tím, že je vybavené automatickou brzdou, která pracuje na podobném principu jako bezpečnostní pásy v autě. To znamená, že se aktivuje vždy, když se váš pes rozhodne uskočit nebo odběhnout. Jakmile napětí na lanu povolí, vodítko se opět začne odvíjet a navíjet.

Ruce tedy máte volné a nemusíte psa neustále hlídat, pokud ale přijde na to, že chcete zareagovat, například abyste předešli nehodě, můžete hands free vodítko aktivovat tak, že máchnete rukou směrem od psa. Je důležité dodat, že vodítko při zablokování vydá specifický zvuk, podobně jako tréninkové „clickery“, což si váš pes spojí s povelem „nesmíš!“, takže ho během vycházky přirozeně trénujete.

Vodítko máte při běhu na ruce, co se stane, když pes zavětří a rozběhne se a není k zastavení? Vodítko je vybavené bezpečnostním pásem, takže ho jedním jediným pohybem z ruky sundáte během vteřiny (více ve videu dole).

 

Výhody hands free vodítka pro psy

  • Uvolní vám ruce při běhu nebo jiné aktivitě se psím parťákem, nemusíte ho neustále hlídat, pokud uhne z trasy (bude chtít odběhnout), vodítko se samo aktivuje na základě speciální technologie (podobné jako bezpečnostní pásy v autě).
  • Patentovanou automatickou brzdu můžete aktivovat sami mávnutím ruky.
  • Při aktivaci vodítko vydává zvuk podobný výcvikovému clickeru, takže psa i přirozeně cvičíte poslušnosti (nesmíš, k noze apod.).
  • Vodítko Lishinu Original Hands-Free je kvalitní a odolné. Šňůra je vyrobená z pevného materiálu, ze kterého se vyrábí například šňůry u armádních padáků.
  • Součástí vodítka je i smart rozdvojka, takže pomocí vodítka můžete venčit i dva psy najednou.
  • U vodítka můžete měnit barevné kryty – vybrat si můžete ze šesti barev a vodítko tak sladit s vaším sportovním outfitem.
  • Vodítko má funkční a moderní design a originální vzhled, takže na zápěstí bude vypadat i jako ozdoba.
  • Modely hands free vodítek Lishinu se prodávají hned v několika modelech, a to podle váhy psa nebo funkcí. Prohlédněte si je tady.

 

 

 

Podívejte se, jak hands free vodítko pro psa pracuje v akci

 

 


Související produkty

Lishinu Výměnný kryt
Varianty (3)
Bílá růžová zelená

Lishinu Výměnný kryt

Skladem
199 Kč

Porovnat