Pozor! Na Velikonoční pondělí tu nebudeme. Těšíme se na Vás v úterý. 🥳
Zavolejte nám (Po 9-17, Út 8-16, St 10-18, Čt-Pá 7-15)

Opravdu tohle uděláte? Potom už vašeho mazlíčka neuvidíte živého! Nenechávejte vašeho psa samotného v autě!

 

 

Víte, jak probíhá kolaps psa z horka?

  • Během minut teplota v autě vyšplhá o 20 °C oproti teplotě venku. Váš pes se nemůže bránit. Stažené okýnko stejně jako klimatizace nebo přístup k vodě k ochlazení psa v autě nestačí. Venkovní teploty ani nemusí být extrémní.
  • Nesnesitelné vedro se pes pokusí kompenzovat vyplazeným jazykem a zrychlením dechu. Z těla se tak vypařují zásoby vody. Postupně dochází k dehydrataci, žízeň, malátnost, bolest hlavy
  • Váš nejvěrnější přítel má sucho v ústech, může mít pěnu kolem tlamy, žízeň je nesnesitelná, může se objevit zvracení, organismus psa je dehydrovaný.
  • Dehydratace způsobí zhuštění krve a tělo vašeho oddaného společníka zaplavují toxiny. Motá se mu hlava, je dezorientovaný, může mít průjem, horečku, zimnici, zvracení. Nastává dehydratace a otrava toxiny.Bušení srdce se neúnosně zrychluje a ohlašuje zástavu krve s trvalým poškozením cév. I přes pomoc v této fázi váš milující ochránce už nikdy nebude zdravý jako dřív!
  • Vnitřní orgány vlivem otravy selhávají a váš parťák pro každou legraci zkolabuje. Ztratí vědomí a od této chvíle postupně umírá. Jde o vteřiny.
  • Během těchto vteřin než dočtete řádek rozhodlo o tom, že vašeho oddaného přítele už nikdy neuvidíte na živu. Opravdu si tohle zaslouží váš pes?

 

Čtěte také "Jak pečovat o psa v létě?"

 

 

Neriskujte život vašeho psa!

Nenechávejte toho, na kom vám záleží opuštěného v horkém autě! Otevřené okénko není řešení. Nepomůže ani klimatizace nebo přistup k vodě! I s opatřením klimatizací, staženým okýnkem a miskou s vodou se teplota v autě vyšplhá minimálně o 20 stupňů oproti vnějšímu prostředí, a to během minut. I nižší letní teploty se tak stanou pro psa v autě extrémní! Kolaps z horka končí smrtí a rozhodne o něm jen pár minut! Neriskujte život vašeho čtyřnohého kamaráda. Věří vám!