Pozor! Na Velikonoční pondělí tu nebudeme. Těšíme se na Vás v úterý. 🥳
Zavolejte nám (Po 9-17, Út 8-16, St 10-18, Čt-Pá 7-15)

Jakou hračku pejskovi pořídit?

Jakou hračku pořídit pejskovi

  • Vhodnou hračku vybírejte podle věku vašeho psa. Štěněti a pejskovi seniorovi uděláte radost hračkou z měkkého materiálu. Dospělý pes si díky silné čelisti vyhraje s přetahovacím lanem nebo interaktivní hračkou, která ukrývá pamlsek.
  • Při výběru hračky vám napoví plemeno psa. Hračky pro malá plemena jsou přizpůsobena jejich malé čelisti. Pro velká plemena zvolte hračku z pevného materiálu, který odolá jejich silným zubům.
  • Dejte si záležet na volbě materiálu. Pokud se rozhodnete pro plyšovou hračku, ujistěte se, že je opravdu určena pro psy. Obyčejné dětské plyšáky by pes snadno prokousl. Velmi odolné a zároveň šetrné k pejskovým zubům bývají gumové hračky.
  • Vsaďte na jistotu. Aportovací hračky, míčky a přetahovací uzly si zamiluje každý pejsek, hlavně díky tomu, že součástí zábavy jste i vy.

 

Průvodce světem psích hraček

Výsledek obrázku pro InterBall míč pro psa

Hru milujeme všichni. Lidé i zvířata. Hračka psa zabaví, motivuje při výcviku a rozvíjí jeho 

schopnosti. Společná hra buduje váš vzájemný vztah. Nejspíš jste se už porozhlédli a narazili na obrovské množství hraček všemožných tvarů, velikostí, barev. Jak z nich vybrat tu pravou, která bude bavit vašeho psa? Nebo se poohlížíte po dárku pro psa někoho z vašich blízkých? Provedeme vás výběrem vhodné hračky krok za krokem. Poradíme, co všechno vzít v úvahu, na co určitě nezapomenout a čím se naopak nenechat zlákat. 

 

Jako vodítko vám poslouží následující kritéria:

  • Věk psa. Sháníte hračku pro štěně, dospělého psa nebo psího seniora?
  • Velikost psa. Patří váš pes mezi malá, střední nebo velká plemena?
  • Materiál hračky. Potřebujete pro pejska hračku z nezničitelného materiálu, nebo se spíš poohlížíte po měkkém tulícím plyšákovi?
  • Účel hračky. Má psa motivovat k výcviku a rozvíjet jeho myšlení a šikovnost? Potřebujete hračku, se kterou si pes vystačí sám, nebo se budete hry aktivně účastnit i vy?

Související obrázek 

Plyšáka ocení štěně i senior

Pro štěňata a malá plemena vybírejte menší hračky, aby je pes pohodlně unesl v tlamě. Dokud pejskovi rostou zuby, vhodné jsou měkké hračky. Stejně jako pro starší psy, kterým už chrup neslouží tak dobře jako dřív. Dospělý pes má čelist silnou, můžete mu proto pořídit např. přetahovací uzle, gumové hračky i tvrdší míčky. Pro společné hraní jsou oblíbené také létající disky. Pejsky seniory můžete motivovat k pohybu pomocí aportovacích hraček. Záleží ale na zdravotním stavu psa, ve stáří už byste ho neměli příliš přetěžovat.

 

Přetahovadlo, pískací hračka nebo létající talíř?

Pokud si s výběrem hračky lámete hlavu a nejste si jistí, co by vašeho psa nejvíc bavilo, omrkněte tipy na hračky podle plemene psa. Malým plemenům raději nekupujte příliš tvrdé a těžké hračky. Pro střední plemena se hodí interaktivní nebo žvýkací hračky. U větších plemen se vyvarujte hraček, které obsahují malé části. Hračka pro velké psy by měla být z opravdu kvalitního a odolného materiálu, aby neskončila během několika minut rozcupovaná na kousky.

Výsledek obrázku pro hračky pro psa beco

 

„Měkkouš“ versus nezničitelná guma

Materiál, jako je plyš nebo oblíbený měkčený kaučuk, je vhodný pro štěňata, malá plemena a starší pejsky. Většina psů miluje měkké plastové nebo gumové hračky, které pískají. Často ale tyto hračky nevydrží nápor silných ostrých zubů. Pozor také na klasické tenisáky, které pes snadno rozkouše. Variantou s delší životností jsou hračky z tvrdé gumy, latexu či vinylu. Pokud váš pes miluje vodu, pak neváhejte pořídit mu neoprenovou hračku, která plave na hladině. Poslouží i jako motivace pro pejsky, kteří se vstupu do vody ostýchají. Při večerní procházce oceníte svítící hračky.

 

Něco navíc: hračky s přidanou hodnotou 

Pokud chcete rozvíjet myšlení a bystrost vašeho psa, nadchnou vás interaktivní hračky. U vašeho psa budou mít velký úspěch, protože odměnou jim je pamlsek ukrytý uvnitř. Pejskovi můžete pořídit také dentální hračku, která bude zároveň pečovat o jeho zuby a dásně. Tyto hračky mají na povrchu speciální drážky, které pročistí i mezizubní prostory a masírují dásně.

 

Ekologie hrou

Pokud smýšlíte ekologicky, udělají vám radost netoxické hračky, které jsou šetrné k životnímu prostředí – třeba přetahovadlo z přírodní gumy a výplní z rýžových šupek nebo pískací hračka s výplní z recyklovaných pet lahví.

 

S jakými hračkami to nevyhrajete

 

  • Nekupujte psovi hračku, která tvarem připomíná boty nebo podobné předměty denní potřeby, které potřebujete v celku, spíš než rozcupované na kousky.
  • Dejte pozor na hračky, které obsahují malé části, nebo části, které pes snadno oddělí. Vyvarujete se tak nepříjemným zažívacím obtížím, pokud by je váš pejsek spolkl.
  • Není kost jako kost. S těmi gumovými můžete být v klidu, ale s dutými zvířecími kostmihrozí pejskovi poranění dásní či střeva.

 

Hra na dálku 

Chcete mít jistotu, že bude mít váš pes o zábavu postaráno, i když nejste doma? Pořiďte 

mu automatický laser nebo vrhač míčků. Další možností je také PetCube smart kamera – díky ní si můžete se svým psem pohrát třeba cestou z práce nebo o polední pauze, a to pomocí laserového paprsku. Budete mít zároveň přehled o všem, co se u vás doma děje, a jaké lumpárny tropí váš psí miláček během vaší nepřítomnosti.

 

 

 


Související produkty